Bëhu vullnetar me ne

Përmbajtja

Përmbajtja

Pa ju, nuk ka shërim

Kjo është ajo që ne u themi vullnetarëve të jashtëzakonshëm që fuqizojnë punën tonë për shpëtimin e jetës. Dhe ne e kuptojmë atë. Sepse pa vullnetarët tanë, ne nuk do të ishim në gjendje t'i ndihmonim njerëzit me kancer të gjakut të gjenin donatorët e duhur të qelizave staminale që u nevojiten për të mbijetuar.

 

Me pak orë të lira çdo javë, ju mund të bëni një ndryshim jetëshpëtues. Duke u bërë një nga vullnetarët e mrekullueshëm të SFSMDR, ju mund t'u jepni shpresë për shpëtimin e një jete me transplantimin e qelizave staminale njerëzve me kancer të gjakut dhe çrregullime të gjakut.

Gjeni rolin për ju

Nuk jeni i sigurt se çfarë lloj vullnetarizmi është më i miri për ju? Ju jeni në vendin e duhur. Ne do t'ju ndihmojmë të gjeni rolin tuaj shpëtimtar, i cili funksionon rreth angazhimeve tuaja kohore, disponueshmërisë dhe aftësive tuaja. Këtu janë disa opsione për të eksploruar:

Mbështetësit tanë- ambasadorët e SFSMDR

Nëse jeni një personazh i famshëm dhe jeni të gatshëm të ndihmoni në rritjen e ndërgjegjësimit për dhurimin e qelizave staminale (palcë) bashkohuni në grupin tonë “Mbështetësit tanë- ambasadorët e SFSMDR”. Duke përfshirë dhe afirmuar nevojën për më shumë donatorë të palcës, ju do të ndihmoni në rritjen e numrit të dhuruesve të mundshëm të palcës dhe në këtë mënyrë do të rrisni shanset për të shpëtuar jetë.

Vullnetarizmi i studentëve

Pak me presion nga koha, por dëshironi të përfshiheni në punën tonë për jetëshpëtimin?

Ndoshta ju punoni me kohë të plotë ose jeni student me kohë të plotë, por keni pak fleksibilitet? Ose ndoshta thjesht dëshironi të shihni nëse vullnetarizmi është për ju.

Nëse kjo tingëllon si ju, shikoni artikujt më poshtë. Ju mund të merrni pjesë në ngjarje për mbledhjen e fondeve dhe ngjarje të rekrutimit të donatorëve, të uleni në një panel për pacientët dhe familjet, ose të brohorisni për #TeamSFSMDR në ngjarjet maratonë. Ka shumë mundësi për të përdorur kohën tuaj të lirë të çmuar për të ndihmuar në shpëtimin e jetëve.

Jini më të përfshirë

Përfshihuni në veprimet tona të dhurimit dhe na ndihmoni të shpëtojmë jetë.

 

Ju mund të ndihmoni në shumë mënyra:

  1. Organizimi i aksioneve të donacioneve në të cilat do të rekrutohen donatorë të rinj për regjistrin tonë
  2. Organizimi i ngjarjeve online ose live për të edukuar komunitetin dhe për të rritur ndërgjegjësimin për dhurimin e qelizave staminale dhe rëndësinë e tij
  3. Përhapja e lajmeve për aktivitetin tonë përmes rrjeteve sociale.
  4. Ju mund të ndani lidhje, foto dhe aktivitete nga puna jonë e shpëtimit në rrjetet tuaja sociale. Ndani me miqtë, bashkëpunëtorët dhe familjen tuaj.

Diçka më e rregullt

Keni shumë kohë në duart tuaja dhe dëshironi ta përdorni për t'u dhënë njerëzve një shans të dytë në jetë? Ju mund të jeni në pension ose midis punëve.

Koha juaj e lirë mund të shpëtojë jetë dhe jemi të sigurt se mund t'ju vendosim në rolin e duhur.

Bëhuni një hero

Oh, përshëndetje! Është mirë të të shoh këtu. Sigurisht që dëshironi të dini më shumë rreth mbështetjes së punës shpëtimtare të SFSMDR-së. Epo, keni ardhur në vendin e duhur.

 

Ka kaq shumë mënyra për të filluar udhëtimin tuaj heroik të shpëtimit. Ku filloni?

 

Regjistrohu si donator potencial

Sigurisht, shkrimi i eseve, rishikimi dhe të gjitha gjërat e tjera shkollore janë të rëndësishme… por e dini se çfarë është më produktive? Duke shpëtuar jetë! Mos u shqetësoni, ne nuk do t'u themi mësuesve tuaj ...

Nëse jeni nga mosha 18–51 vjeç dhe me shëndet të mirë, mund të bëheni hero dhe t'i shpëtoni jetën dikujt me kancer në gjak duke u bashkuar me regjistrin e qelizave staminale SFSMDR.

Për dikë me kancer në gjak, një i huaj i mahnitshëm që dhuron qelizat e tyre staminale mund të jetë shansi më i mirë për të mbijetuar.

Por së pari ata kanë nevojë për një ndeshje. Dhe ajo ndeshje mund të jeni ju.

 

Këtu janë faktet

Mund të bashkoheni online! Do të merrni një pako në postim për të bërë një shtupë bukale dhe për ta dërguar atë (me shpenzimet tona). Ne do të testojmë kampionin tuaj dhe do të shtojmë informacionin tuaj në regjistrin e qelizave staminale.

Ju do të qëndroni në regjistër deri sa të mbushni moshën 61 vjeç. Nëse ndonjëherë paraqiteni si një ndeshje për dikë me kancer në gjak, ne do të jemi në kontakt.

Ne do ta organizojmë të gjithë. Ne ju mbështesim në çdo fazë të dhurimit tuaj dhe organizojmë gjithçka, nga udhëtimi deri te akomodimi. Ne i kemi mbuluar të gjitha.

Ka dy mënyra se si mund t'ju kërkohet të dhuroni:

90% njerëz dhurojnë nëpërmjet qarkullimit të gjakut në një proces të drejtpërdrejtë, të quajtur grumbullimi i qelizave staminale të gjakut periferik (PBSC).

10% mbledhin qelizat e tyre staminale nëpërmjet palcës së eshtrave (legeni) ndërsa janë nën anestezi të përgjithshme.