Veprimet e donatorëve

Përmbajtja

Përmbajtja

Një nga mënyrat me të cilat SFS – Regjistri i Donatorëve të Palcës (SFSMDR) promovon punën e tij, pra rritjen e ndërgjegjësimit për t'u bërë dhurues i mundshëm i palcës, janë pikërisht veprimet e donatorëve. Ato kryhen jashtë zyrave të gjendjes civile në bashkëpunim me shoqata të tjera ose individë që duan të ndihmojnë në procesin e rekrutimit të donatorëve të rinj potencial. Në aksionet e dhurimit, stafi i SFSMDR, së bashku me vullnetarë, prezantojnë mundësinë e anëtarësimit në regjistër, shpjegojnë funksionimin e tij dhe mundësinë e shpëtimit të jetës së dikujt.

Aksioni i donatorëve në Krushevë, 27-29 maj 2022

Aksioni i parë i donatorëve është kryer në Krushevë. Në kuadër të sfidës së shtegut të Krushevës që u zhvillua nga data 27 deri më 29 maj. Organizimi ishte në duart e “Klubit Orientues ZLATOVRV”. Në ngjarjen ndërkombëtare sportive në natyrë, pjesëmarrësit patën mundësinë të garojnë në katër gara, tre për të rritur dhe një për fëmijë, të gjitha në rrethinën e Krushevës. Fondacioni Shkencor SPIROSKI ishte sponsor i garës për fëmijë.
Jemi të nderuar që jemi pjesë e këtij eventi dhe kemi mundësinë të mbështesim sportin dhe të motivojmë më të rinjtë që të vazhdojnë të ushqejnë shpirtin sportiv.
I përgëzojmë organizatorët për organizimin e suksesshëm, i përgëzojmë të gjithë pjesëmarrësit në gara dhe falenderojmë donatorët e rinj potencialë për gjestin e tyre human.

Aksioni i donatorëve në Qendrën për intervenim të hershëm dhe stimulim të fëmijëve dhe të rriturve "Timot A", Shkup, 5 qershor 2022

Aksioni i dytë i dhurimit u zhvillua në qendrën “Timot A” për ndërhyrje të hershme dhe stimulim të fëmijëve dhe të rriturve. Punonjësit e “Timot A” vendosën të aplikojnë si donatorë potencialë dhe të tregojnë edhe një herë humanizmin e tyre.

Ju faleminderit dhe ju dëshirojmë histori të tjera të panumërta suksesi.

Aksioni i donatorëve në plazhin "Orevçe", Ohër, 10.06.2022

Fushata e tretë e donacionit u mbajt më 10 qershor në plazhin “Orevçe” në Ohër. Pavarësisht motit të keq, të pranishmit treguan interesim të madh për punën tonë dhe me kënaqësi u bashkuan si donatorë të mundshëm. Falenderojmë organizatorët e eventit dhe shpresojmë për bashkëpunim të mirë të mëtejshëm.

Aksioni i donatorëve i "Seminari i 21-të për cilësinë, kontrollin, informatikën dhe mbrojtjen në diagnostikimin laboratorik mjekësor", Ohër, 16-19 qershor 2022

Në periudhën prej 16 deri më 19 qershor në Ohër u mbajt “Seminari i 21-të për cilësi, kontroll, informatikë dhe mbrojtje në diagnostikimin laboratorik mjekësor”, në organizim të Shoqatës së Laboratorëve të Maqedonisë. Dr. Emilija Andonoska, punonjëse e SFSMDR-së në seminar prezantoi temën “ME SHPUNË BUKALE PËR DHURIM JETË”. U mbajt edhe fushata e katërt e donacioneve. Të pranishmit patën mundësinë të njihen me metodat e punës së regjistrit tonë, si dhe të shkëmbejnë ide dhe përvoja me profesorë nga shumë vende.