Dokumentet tona

Statuti

Statuti i Fondacionit Shkencor SPIROSKI i bashkëngjitet Regjistrit Qendror në datën e themelimit të fondacionit (03.02.2002) dhe në datën e ndryshimit të emrit (30.07.2018).

Videot

SFSMDR: Takimi i ekspertëve “Regjistrat e donatorëve të palcës në sektorin joqeveritar”, e shtunë 22.01.2022

 

Video nga takimi virtual i ekspertëve i organizuar nga Fondacioni Shkencor SPIROSKI, me temë: “Regjistrat e donatorëve të palcës në sektorin e OJQ-ve” (ligjërues: Prof. Dr. Mirko Spiroski), i cili u mbajt përmes platformës ZOOM të shtunën më 22 janar. , 2022, me transmetim të drejtpërdrejtë përmes YouTube dhe mbështetje nga: Shoqata e qytetarëve Shoqata e Studentëve Mjekësor të Maqedonisë – MMSA, Shoqata Mjekësore e Organizuar nga Studentët SOMA dhe Shoqata për Asistencë dhe Përkrahje të Pacientëve me Sëmundje Hematologjike dhe kujdestarëve të tyre HEMA.

SFSMDR: Kit për marrjen e mostrave gjenetike për analizën e palcës

 

SFS- Paketa e kampionimit të Regjistrit të Donatorëve të Palcës për analizën e ADN-së.

Aplikantët marrin një komplet me postë, marrin 4 mostra të tamponëve të faqeve dhe i dërgojnë ato pa pagesë me postë në SFS – Regjistri i Donatorëve të Palcës.

SFSMDR: Dita Botërore e Donatorëve të Palcës - 2021 (konferencë për shtyp)

 

Sot (18 shtator 2021) festojmë Ditën Botërore të Donatorëve të Palcës. Kjo festë i kushtohet të gjithë dhuruesve të palidhur, dhuruesve të familjes dhe dhuruesve të gjakut të kordonit kërthizor për t'i falënderuar ata që shpëtuan jetën e pacientëve me sëmundje malinje të gjakut. Shoqata Botërore e Donatorëve të Palcës (WMDA) organizon çdo vit kremtimin e kësaj dite përmes koordinimit, materialeve përkatëse dhe udhëzimeve për kremtimin e kësaj dite. Këtë vit WMDA ka përgatitur një transmetim të drejtpërdrejtë 24-orësh në platformën YouTube me adresa nga regjistrat e donatorëve në mbarë botën. Nga vendi ynë këtë vit transmetimit iu bashkua Fondacioni Shkencor SPIROSKI me videon “FALEMINDERIT DONOR”.

SFSMDR: Faleminderit Donator, 2021

 

Fjalimi zyrtar i punonjësve të Fondacionit Shkencor SPIROSKI - Regjistri i Donatorëve të Palcës, partnerët tanë Shoqata Studentore e Mjekësisë së Maqedonisë Shkup dhe Organizata Mjekësore e Organizuar Studentore Shtip, si dhe ambasadorët e SFS - Regjistri i Donatorëve të Palcës.

SFSMDR: Si të jesh dhurues i qelizave staminale

 

Ne kemi përkthyer, modifikuar dhe përgatitur një version maqedonas, anglisht dhe shqip të këtij filmi të mrekullueshëm të përgatitur fillimisht nga miqtë tanë në Anthony Nolan, për të treguar se si funksionojnë dhurimet e palcës dhe çfarë të presim.

MKDR- Regjistri i donatorëve të Maqedonisë

 

Regjistri i donatorëve maqedonas u krijua në bashkëpunim me Institutin për imunobiologji dhe gjenetikë njerëzore (IIBHG) dhe Fondacionin e Regjistrit të dhuruesve të Maqedonisë (MKDR) në vitin 2012. Në IBHG u morën mostra gjaku, u izolua ADN dhe u gjenotipua HLA-ADN, dhe Në Fondacionin MKDR u kryen aksionet e donacionit, ruajtja ndërkombëtare e të dhënave dhe kërkimi i donatorëve të mundshëm.

Materiale të shtypura

Regjistrimi i donatorëve të palcës