Bashkëpunëtorët tanë të jashtëm

Dr Igor Spiroski

Bashkëpunëtor i jashtëm

I lindur më 04.08.1972 në Shkup. Shkollimin fillor dhe të mesëm i kreu në Shkup (1978-1990). Ka diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë në Shkup në vitin 1999. Është i punësuar në Klinikën e Kardiologjisë në Fakultetin e Mjekësisë në Shkup që nga maji i vitit 2006. Specializimin për mjekësi interne e ka përfunduar në Fakultetin e Mjekësisë në Shkup në vitin 2006.

Gjatë kohës së studentit ka qenë kryetar i Klubit Shkencor “Akademik Dr. Dimitar Arsov” (1994-1996). Si mjek ka marrë pjesë rregullisht në aktivitetet për edukimin e tij të vazhdueshëm mjekësor: Simpoziumi ESC mbi Ekokardiografinë e Stresit në Ishemia e Miokardit në vitin 2002 në Beograd, Serbi si dhe Simpoziumi mbi Përcaktimin Invaziv të Kontraktueshmërisë në 2003 në Borovets, Bullgari. Mori pjesë në Kongreset e Shoqatës Evropiane të Kardiologjisë në 2003, 2004 dhe 2006, si dhe në Seminarin e Kardiologjisë në Salzburg të Austrisë në vitin 2004. Në vitin 2008 mori pjesë në Masterclass Symposium për Sindromën Koronare Akute në Mynih, Gjermani. Në shtator të vitit 2010 ishte ligjërues në Shkollën e Kardiologjisë Intervenuese të organizuar në Bruksel, Belgjikë, e dedikuar për kardiologë të rinj nga Republika e Maqedonisë dhe rajoni. Ka qenë disa herë pedagog në Kursin e Kardiologjisë Ndërhyrëse në Paris (2013-2019). Ai ishte një mentor për qasje radiale në Klagenfurt, Austri në vitin 2011. Ai kaloi një muaj në Laboratorin e Kardiologjisë Ndërhyrëse në tetor 2013 në Qendrën UKLA për Shëndetin Botëror të Shkollës së Mjekësisë David Geffen në Los Anxhelos, Kaliforni.

Ai është anëtar i Shoqatës Mjekësore të Maqedonisë, Shoqatës Maqedonase të Kardiologjisë dhe Shoqatës Evropiane të Kardiologjisë. Aktualisht (mars 2021) është emëruar udhëheqës i Laboratorit për Kardiologji Intervenuese në Klinikën e Kardiologjisë në Shkup, Republika e Maqedonisë.

Interes i veçantë i tij janë metodat për kardiologji intervenuese: ndërhyrjet koronare perkutane, ndërhyrjet karotide dhe periferike perkutane, trajtimi i pllakave vulnerabël/sindroma koronare akute si dhe trajtimi i okluzioneve totale kronike, qasja intervenuese në zgjidhjen e sëmundjeve strukturore të zemrës.

Dr Eli Djulejiq

Bashkëpunëtor i jashtëm

Daniel Veljanovski

Bashkëpunëtor i jashtëm

Daniel Veljanovski ka lindur në Shkup në vitin 1977, ka diplomuar për montazh filmi dhe TV në Fakultetin e Arteve Dramatike në Shkup, ku edhe ka magjistruar.

Ka punuar për prodhime vendase dhe të huaja si redaktor dhe animator. Ai ka montuar një sërë shfaqjesh dokumentare dhe edukative, filma, reklama, video muzikore, raporte, video korporative. Për një kohë ka punuar si profesor i redaktimit kompjuterik në Universitetin e Arteve Audiovizuale “ESRA”.

Me projektin T-Wow për sinkronizimin automatik të videove nga pajisjet mobile, ai mori pjesë në finalen e Telekom Innovation Contest, të mbajtur në Berlin në vitin 2013, organizuar nga Deutsche Telekom.

Dy vjet më vonë, me projektin Woowave Dreamsync, ai performoi në NAB Show në Las Vegas si një ekspozues fillestar i papafingo i sponsorizuar nga Shoqata Kombëtare e Transmetuesve (NAB).

Ai gjithashtu performon me ekipin Woovawe në IBC Show në Amsterdam nën kujdesin e European Media Innovators Exhibiting with i3, pjesë e Unionit Evropian të Transmetimeve (EBU), me programin Entangle për transkriptimin automatik të të folurit video në instalim nga Avid Media Composer dhe Adobe Premiere.

Dr Emirjeta Bajrami

Bashkëpunëtor i jashtëm

Emirjeta Bajrami ka lindur në vitin 1982 në Shtime të Kosovës. Ka diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë në Prishtinë, Kosovë (2001-2007). Specializuar në pediatri – neonatologji në Klinikën për Sëmundje të Fëmijëve, Qendra Klinike Universitare në Kosovë, Prishtinë (2010-2016). Është regjistruar në Shkollën për Studime Doktorale, Universiteti “Kirili dhe Metodi”, Shkup, Republika e Maqedonisë (2013). Nga viti 2017 punon si mjeke neonatologe në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës në Prishtinë. Ajo u zgjodh Asistente e Fiziologjisë në Fakultetin e Mjekësisë, Universiteti i Prishtinës, Kosovë.