Дарителски акции 2022

Содржина

Содржина

Еден од начините на кој што НФС - Дарителскиот регистар за срцевина (НФСДРС) врши промоција на својата работа, односно ја поттикнува свеста за станување потенцијален дарител на срцевина се токму дарителските акции. Тие се изведуваат надвор од канцелариите на регистарот во соработка со други здруженија или поедини лица, кои што сакаат да помогнат во процесот на регрутирање нови потенцијални дарители. На дарителските акции, вработените од НФСДРС, заедно со волонтери ја презентираат можноста за приклучување кон регистарот, го објаснуваат неговото функционирање и можноста некому да спасите живот.

Дарителска акција во Крушево, 27-29 мај, 2022 година

Првата дарителска акција беше спроведена во Крушево. Во рамките на Krushevo Trail Challenge кој се одржа од 27ми до 29ти мај, во организација на АОК ЗЛАТОВРВ. На меѓународниот спортски настан на отворено, учесниците имаа можност да се натпреваруваат во четири трки, три за возрасни и една детска трка, сите во околината на Крушево. Научна фондација СПИРОСКИ беше покровител на детската трка.
Чест ни е што бевме дел од овој настан и што имавме можност да дадеме поддршка на спортот и да ги мотивираме најмладите да продолжат да го негуваат спортскиот дух.
Им честитаме на организаторите за успешната организација, им честитаме на сите учесници на трките и им благодариме на новите потенцијални дарители за нивниот хуман гест.

Дарителска акција во „Тимот А“ Центар за рана интервенција и стимулација на деца и возрасни, Скопје, 5 јуни, 2022 година

Втората дарителска акција беше спроведена во “Тимот А” центар за рана интервенција и стимулација на деца и возрасни. Вработените во “Тимот А” решија да се пријават како потенцијални дарители и уште еднаш да ја покажат својата хуманост.

Ви благодариме и ви посакуваме уште безброј успешни приказни.

Дарителска акција на плажата „Оревче“, Охрид, 10 јуни, 2022 година

Третата дарителска акција се одржа на 10ти јуни на плажата “Оревче” во Охрид. И покрај лошите временски услови, присутните покажаа голем интерес кон нашата работа и со задоволство се приклучија како потенцијални дарители. Им благодариме на организаторите на настанот и се надеваме на понатамошна добра соработка.

Дарителска акција на “21ви Семинар за квалитет, контрола, информатика и заштита во медицинска лабораториска дијагностика”, Охрид, 16-19 јуни, 2022 година

Во периодот од 16ти до 19ти јуни во Охрид се одржа “21ви семинар за квалитет, контрола, информатика и заштита во медицинска лабораториска дијагностика”, во организација на Македонско лабораториско здружение. Д-р Емилија Андоноска, вработена во НФСДРС на семинарот ја презентираше темата “СО БРИС ОД ОБРАЗ ДО ДАРУВАЊЕ НА ЖИВОТ”. Воедно беше одржана и четвртата дарителска акција. Присутните имаа можност да се запознаат со методите и начинот на работа на нашиот регистар, и да се разменат идеи и искуства со професори од повеќе земји.

Дарителка акција на Скопскиот маратон (Wizz Air marathon), Скопје, 02 октомври, 2022

На 02.10.2022 год. изведовме дарителска акција на Скопскиот маратон. Имавме свој штанд во “Жена борец” парк. Беше поделен рекламен материјал помеѓу учесниците на маратонот и публиката.

Дарителка акција во здружение на граѓани од Македонија “Конект”, Скопје 11 ноември, 2022 год

Вработените во “Конект” покажаа желба и интерес за да ја дадат својата поддршка и да се пријават како потенцијални дарители на срцевина. На 11.11.2022 год. беше изведена дарителска акција за нивно пријавување и земање на брис од пријавените.