Дарувај пари

Содржина

Содржина

Нашата добротворна организација им дава на луѓето втора шанса за живот.

За многумина, трансплантацијата на матични клетки е нивната последна шанса за преживување.

Пандемијата коронавирус предизвика драматичен недостаток на нашите приходи, како и итни предизвици за навигација за да се осигура дека пациентите сè уште ги добиваат своите спасувачки трансплантации на време.

Потребна ни е ваша поддршка, сега повеќе од кога било, за да им помогнете на повеќе луѓе да имаат втора шанса за живот.

 

Без тебе нема лек!

НФСДРС е добротворна организација што прави животоспасувачки поврзувања помеѓу луѓето со крвен канцер и неверојатни странци подготвени да ги донираат своите матични клетки.

Но, во моментов, не можеме да го најдеме најдобриот дарител што одговара на секоја личност на која и треба.

Потребни се околу 160 евра за да додадеме уште еден потенцијален спасител во нашиот регистар за матични клетки. Ова значи дека можете да помогнете да се зголеми бројот на дарители кои се подготвени и чекаат да спасат животи.

 

Без тебе нема лек!

Дарување пари преку нашата веб страница

Може да се дарува преку нашата веб страница единечен поклон наменет за трошоци за собирање брис од образ (625 МКД), поклон наменет за трошоци за организирање дарителска акција за срцевина (3100 МКД), или поклон наменет за трошоци за генотипизација на ХЛА-ДНК (6200 МКД).

Дарување пари преку дарителски броеви од мобилни оператори

Може да се дарува и симболичен поклон од 100 МКД, а средствата можат да се користат за делумно покривање на трошоци за бесплатен телефонски број 08000 8888. Корисниците на Телеком можат да ѕвонат на дарителскиот број 143 404, а корисниците на А1 можат да ѕвонат на дарителскиот број 143 550.

Дарување пари преку еCrowd

Научна фондација СПИРОСКИ е член на еCrowd - Прва краудфандинг платформа во Македонија за граѓанските организации.

Преку оваа платформа може да се донираат средства за проектот „СО БРИС ОД ОБРАЗ ДО СПАСУВАЊЕ ЖИВОТ!“.

Каде одат твоите пари

Трошоците во Научна фондација СПИРОСКИ најмногу се користат за вработените и за другите тековни работи. Дополнително, структурата на трошоци по еден потенцијален дарител се состои од:

  • трошоци за собирање брис од образ (625 МКД);
  • трошоци за организирање дарителска акција за срцевина (3,100 МКД);
  • трошоци за генотипизација на ХЛА-ДНК (6,200 МКД).

Трошокот за регрутирање на секој потенцијален дарител во регистарот за матични клетки нас не чини околу 9,925 МКД (околу 160 евра).