Политика за колачиња

Колаче е низа од информации што веб-страницата ги складира на компјутерот на посетителот и кои прелистувачот на посетителот ги предава на веб-страницата секој пат кога посетителот ќе се врати. SFSMDR користи колачиња за да му помогне на SFSMDR да ги идентификува и следи посетителите, нивната употреба на веб-страницата на SFSMDR и нивните поставки за пристап до веб-страницата. Посетителите на SFSMDR кои не сакаат да поставуваат колачиња на нивните компјутери треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ја користат веб-страницата на SFSMDR, со недостаток што одредени карактеристики на веб-страницата на SFSMDR може да не функционираат правилно без помош на колачиња.